cs sk

Odvápnění a výplach espresso přístrojů bez automatického odvápňovacího programu

1. Vlijte 1 lahvičku (125 ml) odvápňovače durgol® swiss espresso® do zásobníku na vodu.

2. Nařeďte odvápňovač stejným množstvím vody z vodovodu. (Použijte vyprázdněné balení jako odměrku.)

3. Pokud není možné zahájit odvápnění s tímto množstvím tekutiny, pokračujte v plnění nádoby na vodu, až to půjde. V zásobníku na vodu by mohlo být přibližně 0,5 litru. Věnujte prosím pozornost poznámkám v dalším odstavci.

4. Zachycujte vodu vytékající z odvápňovaného přístroje do nádoby dostatečně velké tak, aby nedošlo k rozlití. Buďte opatrní, tekutina může být horká!

5. Po odvápnění vypláchněte zásobník čistou vodou. Poté nechte přístroj vypláchnout jednou až dvakrát plným zásobníkem čisté vody.

6. Nyní jste připraveni vychutnat si svůj další šálek kávy.

 

Poznámky pro přístroje bez automatického odvápňovacího programu

Pokud návod k použití doporučuje počkat nějaký čas, než začne odvápnění působit, nemusíte vyčkávat, protože durgol® swiss espresso® účinkuje mnohem rychleji a efektivněji než běžné odvápňovače.

Pokud váš přístroj pracuje s celými kávovými zrny (tj. obsahuje mlýnek), odvápňuje se pouze průtokový ohřívač, spařovací jednotka se neodvápňuje.

Pokud váš přístroj pracuje s kapslemi, jednorázovými dávkami nebo mletou kávou (je bez mlýnku) a má dva výdejní dávkovače (jeden na horkou vodu a druhý na kávu), odvápněte nejprve zařízení pro přípravu kávy s dávkovačem a poté vlijte roztok zpět do zásobníku na vodu a odvápněte zařízení na horkou vodu s dávkovačem.