cs sk

Proč byste neměli odvápňovat svůj přístroj kyselinou citrónovou nebo octem?

V průběhu odvápňování odvápňovačem založeném na kyselině citrónové se mohou uvolněné usazeniny formovat a ucpat jemná vedení a ventily vašeho přístroje na kávu. Vápenaté usazeniny mohou navíc zůstávat pod neodstranitelnou vrstvou zbytků vytvořenou kyselinou citrónovou. A nakonec, odvápňování kyselinou citrónovou je až 10krát pomalejší než pomocí durgol® swiss espresso®.

Odvápňování octem nebo jeho výtažky způsobuje nepříjemný zápach způsobený kyselinou octovou. Plasty ve vašem přístroji mohou tento nežádoucí zápach vstřebat a pak jej vylučovat do vaší kávy a snížit její kvalitu.

Některé plasty mohou být poškozovány působením kyseliny octové a navíc, stejně jako v případě kyseliny citrónové, je odvápňování pomocí octa podstatně pomalejší než pomocí durgol® swiss espresso®.

Pro delší životnost Vašeho přístroje

Test: mramorové kostičky při odvápňování pomocí durgol® swiss espresso® a při odvápňování kyselinou citrónovou

Test s mramorovými kostičkami dokazuje: durgol® odvápňuje šetrně a bez nebezpečných usazenin. Aniž by došlo k napadení kovů, plastů nebo skla.

Odvápňovat je zapotřebí pravidelně.