cs sk

Je dostatečné odvápňování octem nebo kyselinou citrónovou?

Při odvápňování přípravky založenými na kyselině citrónové se mohou oddělovat zbytky, které mohou omezit funkčnost domácího elektrospotřebiče.

Vápenaté usazeniny mohou navíc zůstat pod neodstranitelnou vrstvou – krustou – vytvořenou kyselinou citrónovou. V neposlední řadě je odvápňování kyselinou citrónovou až 10krát pomalejší.

Odvápňování octem nebo přípravky založenými na kyselině octové obvykle vytváří nepříjemný zápach. Časem se octové esence mohou vstřebat do vnitřních částí přístroje a vylučovat do kávy nežádoucí příchuť.

Některé umělé hmoty mohou být běžnými kyselinami poškozovány a navíc je odvápňování octem – podobně jako v případě kyseliny citrónové – podstatně pomalejší.

Odpověď na otázku "Čím odvápňovat" najdete v přehledu produktů.


Zpět na seznam častých otázek.